måndag 20 april 2009

Ludvigsson: Kurdernas situation löses inte med polisrazzior och ingrepp i människors rätt att verka politiskt


Anne Ludvigsson skickar ett öppet brev till Statsminister Fredrik Reinfeldt med anledning av statsministerns besök i Turkiet den 21 april.

– Statsministern bör vara tydlig med att kurdfrågan inte löses med polisrazzior och ingrepp i människors rätt att verka politiskt i fria och demokratiska val, säger Anne Ludvigsson (S) i ett öppet brev till Statsministern Fredrik Reinfeldt.

På tisdag den 21 april reser statsminister Fredrik Reinfeldt till Turkiet för överläggningar med premiärminister Recep Tayyip Erdogan och President Abdullah Gül.

På agendan står bl.a. samtal om Turkiets medlemskapsförhandlingar med EU.

– Turkiets arbete med mänskliga rättigheter är en fråga som statsministern bör lägga stor vikt vid i samtalen med både premiärminister Recep Tayyip Erdogan och President Abdullah Gül. Vidare måste statsministern kräva ett klargörande om de massarresteringar av politiker som nu äger rum i sydöstra Turkiet och som måste uppfattas som efterdyningar av DTP:s valframgångar i dessa områden. Valframgångar som det regerande AK-partiet uppenbarligen inte kan, men måste acceptera, säger riksdagsledamot Anne Ludvigsson (S).

Källa: Kurd.se

4 kommentarer:

Defne sa...

Hur kan du ens formulera frågan på det viset. Är du så dum vill jag säga men troligen är du ju det, för du har redan undrat över detta. Varför skulle man börja arrestera folk för att dem har vunnit röster på valet. Meningen är ju att DTP ska vara lika involverat i parlamentet/regeringen som vilket annat parti som helst. Ni blandar MR för hela Turkiets befolkning med PKK frågan. Läs på.

Anonym sa...

Läs på själv Define, du är insnöad som alla andra förblindade turkar.

PKK är folket, och folket är vi !

Anonym sa...

bra start

Josef Boberg sa...

Hmmm... = läst och begrundat.